Το αυτοκίνητο του μέλλοντος θα καίει… αέρα !


Το αυτοκίνητο του μέλλοντος θα καίει... αέρα !
Υβριδικά αυτοκίνητα που θα κινούνται με «αέρα», όταν δεν καίνε ντίζελ, έχει στα σκαριά η Peugeot-Citroën. Η τεχνολογία που έχει αναπτύξει η γαλλική εταιρεία ονομάζεται Hybrid Air και αναμένεται να κάνει «πρεμιέρα» το 2016, στα πρώτα επιβατικά και μικρά φορτηγά. Τα οχήματα αυτά θα διαθέτουν μια δεξαμενή με πεπιεσμένο αέριο άζωτο το οποίο, όταν εκτονώνεται από τη δεξαμενή, θα θέτει σε λειτουργία ένα υδραυλικό σύστημα που, με τη σειρά του, θα περιστρέφει τους τροχούς.

Το άζωτο θα καταλήγει τότε σε ένα δεύτερο δοχείο στο αυτοκίνητο, όπου θα επανασυμπιέζεται αξιοποιώντας κυρίως την ενέργεια από το φρενάρισμα ή, όταν αυτή δεν είναι αρκετή, θέτοντας σε λειτουργία τον ντιζελοκινητήρα. Ετσι, θα καταλήγει ξανά στην αρχική δεξαμενή του, έτοιμο να κινήσει πάλι το Ι.Χ.

Το αυτοκίνητο του μέλλοντος θα καίει... αέρα !

Ασφαλής μηχανισμός
Η ιδέα θυμίζει τον τρόπο που λειτουργούν τα υπάρχοντα υβριδικά αυτοκίνητα, με τη βασική διαφορά ότι τα σημερινά μοντέλα χρησιμοποιούν την ενέργεια από το φρενάρισμα για να φορτίσουν μπαταρίες, οι οποίες κινούν το όχημα μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα. Σύμφωνα με την Peugeot-Citroën, το γεγονός ότι στη νέα τεχνολογία της οι μπαταρίες και ο ηλεκτροκινητήρας έχουν αντικατασταθεί από έναν…Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ