«Την πάτησαν» με τα γυρισμένα χιλιόμετρα


Τι λένε για το σκάνδαλο με τα γυρισμένα χιλιόμετρα άνθρωποι οι οποίοι «την πάτησαν» για τα καλά.

 

«Την πάτησαν» με τα γυρισμένα χιλιόμετρα

 

Η μεγάλη έρευνά μας για το σκάνδαλο με τα γυρισμένα χιλιόμετρα συνεχίζεται. Πάνω από 160 αναγνώστες έχουν καταθέσει την εμπειρία τους, ενώ αρκετοί από αυτούς είναι επαγγελματίες που εμπλέκονται με το χώρο. Δείτε παρακάτω τι λένε για το θέμα όσοι από αυτούς δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί και την πάτησαν».

«Πρόσφατα αγόρασα ένα αυτοκίνητο εισαγωγής το οποίο έγραφε περίπου 80.000 χλμ. και ανακάλυψα το χαρτί του ΚΤΕΟ Γερμανίας ότι πέρσι πέρασε τον έλεγχο με 272.000 χλμ. άρα λογικά είχαν γυρίσει περίπου 200.000 χλμ. πίσω αν υποθέσουμε ότι το πήρα πριν ούτε ένα μήνα…»

«Δυστυχώς την έχω πατήσει και εγώ μια φορά με μεταχειρισμένο όταν το πήρα 11 χρονών και το κοντέρ έδειχνε 70.000 χιλιόμετρα. Οι βλάβες συχνές κάθε μήνα σχεδόν, με λίγα λόγια ανοίγοντας ο μηχανικός τον κινητήρα για αλλαγή το μοτέρ ήταν σε άθλια κατάσταση και βάση της εμπειρίας του μηχανικού από τις φθορές του κινητήρα το αμάξι πρέπει να χει κάνει 400.000 χιλιόμετρα περίπου.»

«Πρόσφατα έψαχνα να αγοράσω ένα Getz, όλα όσα έβλεπα είχαν 60.000-80.000 χιλιόμετρα (καθόλου λογικό για τη χρονολογία τους, από την άλλη αρκετοί το έχουν ως δεύτερο όχημα) μη το τραβάω, βρήκα μια αγγελία με 123.000 χιλιόμετρα το είδα από κοντά με βιβλίο σέρβις φουλ, είδα το μοτέρ να έχει λάδια και όχι καθαρισμένο, οπότε το πήρα. Όταν το αγόρασα διαπίστωσα ότι είχε 280.000 χλμ. και δυσκολευτόταν το πιστέψει και ο μάστορας.»

«ΠΟΥΛΗΣΑ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΜΠΟΡΟ ΜΙΑ Α146 ΜΕ 150.000 ΧΛΜ. Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΜΕ 68.000 ΧΛΜ.!!!! ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ 9 ΕΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.ΜΑ ΚΑΛΑ, Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΨΥΛΛΙΑΣΤΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ;;;;;;»

«Έχω πολλά παραδείγματα γνωστών που αγοράζουν στα τυφλά και την πατάνε σαν αρχάριοι. Παίρνουν μεταχειρισμένο και πιστεύουν ότι τους πουν. Φταίει αυτός που γύρισε τα χιλιόμετρα μετά; Μια είναι η λύση. Καλός έλεγχος και ας μην πάρουμε όλοι ντίζελ.»

Διαβάστε παρακάτω όλα τα σχόλια των αναγνωστών, μεταξύ αυτών και αυτά που περιγράφουν το πως «την πάτησαν».


Πως γίνεται η κομπίνα
:

Η αγορά έχει γεμίσει με μεταχειρισμένα που εισάγονται από το εξωτερικό και αυτοκίνητα που προέρχονται από εταιρείες ενοικιάσεων και leasing. Το κοντέρ γράφει 50-60.000 χιλιόμετρα. Στην πραγματικότητα έχουν 150-200.000 χιλιόμετρα.

Το γύρισμα των χιλιομέτρων γίνεται (με ένα laptop), ηλεκτρονικά και δεν είναι ανιχνεύσιμο.

Τι πρέπει να ξέρετε για να μην την πατήσετε

1.      Τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Αν το αυτοκίνητο είναι στο όνομα κάποιου εμπόρου, ζητείστε οπωσδήποτε την προηγούμενη άδεια. Έτσι θα δείτε αν το αυτοκίνητο ήρθε από το εξωτερικό ή από κάποια εταιρεία ενοικιάσεων ή leasing

2.      Ελέγξτε το βιβλίο service του αυτοκινήτου

  • Έτσι θα δείτε πόσα χλμ. Είχε το αυτοκίνητο πριν 3 χρόνια, πριν 2 χρόνια κ.οκ. και

  • αν είναι σωστά συντηρημένο

Να είσαστε πολύ προσεκτικοί με το βιβλίο service. Βεβαιωθείτε ότι είναι γνήσιο. Αν είναι πολύ καινούριο και οι εγγραφές είναι ομοιόμορφες κλπ., το πράγμα “βρωμάει”. Για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά, αρκετές μάρκες έχουν κεντρικό ηλεκτρονικό αρχείο, με τα χιλιόμετρα και τα service όλων των αυτοκινήτων τους. (δείτε σχετικά άρθρα στο autotriti.gr)

3.      Ελέγξτε το αυτοκίνητο σε δικό σας μηχανικό

Αμέτρητες οι αναφορές των αναγνωστών (διαβάστε εκατοντάδες σχόλιά τους στο τέλος του άρθρου)

 

 

Πηγή: autotriti.gr

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ