Ράλι Ντακάρ 2016: Ξεκίνησε με ατύχημα


Η φετινή περιπέτεια του Ράλι Ντακάρ ξεκίνησε! 8.000 χιλιόμετρα σε 13 διαδρομές γεμάτες βουνά, ποτάμια και ερήμους στη Λατινική Αμερική καλούνται να διανύσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες οι οδηγοί που θα λάβουν μέρος στο φετινό Ράλι Ντακάρ. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες βρίσκεται και ο εννέα φορές πρωταθλητής του WRC Γάλλος Σεμπαστιάν Λεμπ οδηγώντας ένα Peugeot, αλλά και ο Φινλανδός Μίκο Χιρβόνεν με MINI.

 

Ράλι Ντακάρ 2016: Ξεκίνησε με ατύχημα

 

Επίσης για ακόμη μια φορά στο ράλι συμμετέχει ο Κάρλος Σάινθ, ενώ άλλοι γνώριμοι από το WRC είναι οι Νασέρ Αλ Ατίγια και Μάρτιν Πρόκοπ. Στις μοτοσικλέτες ξεχωρίζει ο Πάουλο Γκονσάλβες με τους αδερφούς Πατρονέλι να είναι τα φαβορί στα quad, ενώ οι Μαρντέεφ, Νικολάεφ και Καργκίνοφ ξεχωρίζουν στα φορτηγά. Επίσης ο Αμερικάνος Σέλντον Κριν έγινε ο νεότερος πιλότος που συμμετέχει στο Ράλι Ντακάρ, μιας και ξεκίνησε την περιπέτεια του σε ηλικία 18 ετών, 3 μηνών και 3 ημερών, γράφοντας έτσι ιστορία.

Το σήμα της εκκίνησης δόθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες κι από εκεί οι διαγωνιζόμενοι ξεκίνησαν να κινούνται βόρεια, προς τη Βολιβία, από όπου θα κατευθυνθούν πάλι νότια προς τη γραμμή του τερματισμού, στην πόλη Ροζάριο της Αργεντινής στις 16 του μηνός.

 

 

 

Πηγή: autoblog.gr

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ