Ράλι Αργεντινής, η πρώτη νίκη του Kris Meeke!


Ο Kris Meeke έγραψε ιστορία στην Αργεντινή καθώς πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι!

 

Ράλι Αργεντινής, η πρώτη νίκη του Kris Meeke!

 

Παράλληλα, ήταν και η πρώτη για οδηγό από τη Μεγάλη Βρετανία, μετά από 13 χρόνια – τότε με τον αείμνηστο Colin McRae. Όχι τυχαία, ο Βόρειο-Ιρλανδός αφιέρωσε αυτή την επιτυχία στον ήρωά του. «Αυτή η νίκη είναι για τον Colin», είπε συγκινημένος βγαίνοντας από το DS3 στο φινάλε του ράλι. Η τελευταία ημέρα δράσης, με μόλις δύο σύντομες ειδικές, δεν περιελάμβανε δυσάρεστες εκπλήξεις και έτσι ο Meeke βρέθηκε με άνεση στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ράλι Αργεντινής, η πρώτη νίκη του Kris Meeke!

 

Ο Mads Ostberg τον πλαισίωσε στο πρώτο 1-2 για την εργοστασιακή ομάδα της Citroen μετά από τρία χρόνια! Μάλιστα, με αυτό το πλασάρισμα, ο Νορβηγός ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ένας ακόμα οδηγός που… έσπασε ρόδι, ήταν ο Elfyn Evans που οδηγώντας συντηρητικά όσο οι γύρω του έπεφταν σαν τις μύγες, πανηγύρισε το παρθενικό βάθρο της σύντομης καριέρας του στο WRC!

Στις βαθμολογούμενες θέσεις βρέθηκαν μόνο τρία ακόμα World Rally Cars: το Fiesta WRC του Martin Prokop, το εργοστασιακό Hyundai i20 WRC του Dani Sordo και το Citroens DS3 του Khalid Al Qassimi. Ο έβδομος γενικής Abdulaziz Al-Kuwari, ήταν ο νικητής της κατηγορίας WRC2.

Ράλι Αργεντινής, η πρώτη νίκη του Kris Meeke!

 

Από εκεί και πέρα, λάμπουν διά της απουσίας τους από τη δεκάδα τα Polo R WRC, είναι μάλιστα η πρώτη φορά που δεν είδαμε οδηγό της Volkswagen Motorsport στο βάθρο από το Ράλι Γερμανίας του 2013! Μετά την καταστροφική Παρασκευή για τους Sebastien Ogier και Andreas Mikkelsen, αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Jari-Matti Latvala να εγκαταλείψει με πρόβλημα στην τροφοδοσία καυσίμου. Επόμενος ράλι στην Πορτογαλία (21-24 Μαίου), εδώ μπορείτε να δείτε την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

Πηγή: caroto

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ