Προς πώληση το πρώτο Subaru Impreza WRC του Κόλιν ΜακΡέι!


 

Το 1ο Impreza WRC με το οποίο ο Κόλιν ΜακΡέι πήρε μέρος στο ράλι του Μόντε Κάρλο το ’97, διατίθεται προς πώληση στη Γερμανία.

 

Προς πώληση το πρώτο Subaru Impreza WRC του Κόλιν ΜακΡέι!

 

Η γερμανική Mohr Klassik διαθέτει προς πώληση το πρώτο Subaru Impreza WRC του 1997, με το οποίο ο μεγάλος Κόλιν ΜακΡέι είχε πάρει μέρος στο ράλι του Μόντε Κάρλο.

 
 Προς πώληση το πρώτο Subaru Impreza WRC του Κόλιν ΜακΡέι!
Το Subaru Impreza WRC του Κόλιν ΜακΡέι βρίσκεται σε
αρκετά καλή κατάσταση, μετά την ανακατασκευή του το 2009.

Πρόκειται για το πρώτο Subaru Impreza WRCτης ιστορίας, αφού το 1997 ήταν η χρονιά πουFIA αντικατέστησε το Group A με το WRC.

 

Έτσι, σύμφωνα με τους νέους τότε κανονισμούς, το εν λόγω Impreza φέρει έναν 2λιτρο 4κύλινδρο boxer κινητήρα με απόδοση 300 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. Παράλληλα, είναι και το τελευταίο αγωνιστικό Impreza χωρίςpaddles αλλαγής σχέσεων στο τιμόνι.

 

 

 

 

 

 

 
 Προς πώληση το πρώτο Subaru Impreza WRC του Κόλιν ΜακΡέι!
Εντυπωσιακή αν μη τι άλλο η πολεμική καμπίνα
του θρυλικού αυτού αγωνιστικού Subaru Impreza.
 
 

Η ιστορία του αυτοκινήτου αναφέρει ότι, με τον Κόλιν Μακ Ρέι πίσω από το τιμόνι του και τον Νίκι Γκριστ στο δεξί του μπάκετ, πήρε μέρος στον πρώτο αγώνα του Πρωταθλήματος του 1997, στο περίφημο ράλι του Μόντε Κάρλο.

 

Η επίδοσή του βέβαια δεν ήταν καλή, αφού ο Κόλιν ΜακΡέι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, χωρίς να κυνηγήσει κάτι καλό.

 

Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε και σε μια σειρά από άλλους αγώνες, μέχρι ηSubaru να το αντικαταστήσει το 1998 με την επόμενη γενιά του Impreza WRC.

 

Έκτοτε και μέχρι το 2008 το εν λόγω Imprezaπήρε μέρος και σε πολλά άλλα ράλι μέσω ιδιωτικών συμμετοχών, μέχρις ότου να ανακατασκευαστεί πλήρως το 2009, ώστε να λάβει μέρος στο Rally Legend στο Σαν Μαρίνο.

 

Από το 2009 και μετά, το αυτοκίνητο βρέθηκε στα χέρια συλλέκτη και έχει κάνει ελάχιστα χιλιόμετρα.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: https://www.auto2day.gr

 

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ