Νέο Opel Astra με 1.000άρη κινητήρα


Η 5η γενιά Astra αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το Σεπτέμβριο στην Φρανκφούρτη με τις πωλήσεις να ξεκινούν μέσα στο φθινόπωρο…

Νέο Opel Astra με 1.000άρη κινητήρα

Σχεδιαστικά η νέα γενιά Opel Astra θα έχει πιο επιθετικό στιλ υιοθετώντας αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο Monza, διατηρώντας όμως το βασικό κόμπακτ καλούπι (όπως και στην περίπτωση του Corsa). Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως το νέο Astra θα ζυγίζει έως 150 kg λιγότερο (ανάλογα με την έκδοση), ενώ οι χώροι για τους επιβάτες θα είναι μεγαλύτεροι. Το μήκος του αμαξώματος θα μεγαλώσει ελάχιστα, το μεταξόνιο κατά μερικά εκατοστά, ενώ οι πρόβολοι θα είναι κοντύτεροι, όπως είχαμε γράψει σε σχετικό άρθρο.

Τα λιγότερα κιλά, που θα προκύψουν και από τα ελαφρύτερα καθίσματα, θα ευνοήσουν τις επιδόσεις και την κατανάλωση καυσίμου/εκπομπή ρύπων, ειδικά στην βασική έκδοση η οποία θα κινείται από τον τούρμπο τρικύλινδρο 1.000άρη με 115 PS με εξάρι μηχανικό κιβώτιο. Από πλευράς ντίζελ, οι βασικές εκδόσεις θα είναι οι 1.6 CDTI με 110 και 136 PS, ενώ το 2016 θα παρουσιαστεί και η έκδοση OPC με δίλιτρο μοτέρ που θα αποδίδει περισσότερα από 300 άλογα ώστε να πλασάρεται κοντά στο νέο Ford Focus RS και στο επερχόμενο Honda Civic Type-R.

Πηγή: Caroto.gr

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ