Μικρό μου Pony: Ποιες χώρες παρήγγειλαν ήδη το θρυλικό αυτοκίνητο


Μικρό μου Pony: Ποιες χώρες παρήγγειλαν ήδη το θρυλικό αυτοκίνητο

Ξεμπλόκαρε η διαδικασία παραγωγής του Pony, του ελληνικού αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής, καθώς έλαβε τη σχετική αδειοδότηση από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) και την Ανώνυμη εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Εργαστηριακών δοκιμών, Πιστοποίησης και Ποιότητας A.E. (ΕΒΕΤΑΜ).

O υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενημερώθηκε πριν από μερικές μέρες ότι εγκρίθηκε η πιστοποίηση και η έγκριση τύπου και πλέον το Pony μπορεί να προχωρήσει για να επιτευχθεί η παραγωγή του. Όπως επισήμανε, στόχος είναι να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

Μάλιστα, πρόσθεσε: «…στόχος όλων όσοι απασχολούμαστε στη δημόσια διοίκηση, είναι να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να βάζει προσκόμματα σε παραγωγικές επενδύσεις, πάντα με βάση τους κανόνες και τις οδηγίες. Εμείς πρέπει να δώσουμε την ώθηση και όχι να βρίσκουμε προσκόμματα ώστε, για παράδειγμα, να μην χρειάζεται η εταιρεία να απευθυνθεί σε μια γερμανική εταιρεία να κάνει πιστοποίηση. Η ελληνική εταιρεία, σημειώνεται ότι κάνει η ίδια πιστοποιήσεις στην Κίνα, στην Ρωσία και αλλού».

Επίσης ανέφερε ότι η επένδυση θα δώσει πολλά οφέλη, όχι μόνο 410 άμεσες θέσεις εργασίας, αλλά εκατοντάδες θέσεις εργασίας έμμεσα. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη γίνει παραγγελίες εξαγωγών, από το Βιετνάμ, Μοζαμβίκη, Μαδαγασκάρη και Αίγυπτο ενώ όπως σχολίασε ο κ. Κωνσταντινόπουλος η ενημέρωση που έχει είναι αυξάνεται καθημερινά η λίστα των προπαραγγελιών.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της, «NAMCO HELLAS Α.Ε.Β.Ε», Πέτρο Τζανέτο Κοντογούρη, το νέο Pony, θα είναι προσιτό στον Ελληνα καταναλωτή, καθώς γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί η τιμή του κάτω από τις 7.000 ευρώ, αλλά εκτός από φθηνο θα είναι και απόλυτα συμμορφωμένο με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μικρό μου Pony: Ποιες χώρες παρήγγειλαν ήδη το θρυλικό αυτοκίνητο

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ