Κινέζικο υπερόπλο με σοβιετική τεχνολογία: Υποβρύχιο μέσα σε φυσαλίδα θα κινείται με την ταχύτητα του ήχου.


Κινέζικο υπερόπλο με σοβιετική τεχνολογία: Υποβρύχιο μέσα σε φυσαλίδα θα κινείται με την ταχύτητα του ήχου.
Από τη Σαγκάη στο Σαν Φρανσίσκο σε δύο ώρες και κάτι; Είναι δυνατό, σύμφωνα με τους ερευνητές στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Χαρμπίν στην Κίνα, οι οποίοι αναπτύσσουν ένα υπερηχητικό υποβρύχιο που θα είναι σε θέση να ταξιδεύει μέσα σε… φουσκάλες με 3.600 μίλια/ώρα.Όπως αναφέρει το Business Insider, xρησιμοποιώντας τις εξελίξεις στην τεχνολογία της υπερ-σπηλαίωσης, το ινστιτούτο έχει καταστήσει δυνατό για υποβρύχια (ή τορπίλες) να ταξιδεύουν σχεδόν με την ταχύτητα του ήχου στο νερό!

Το νερό δημιουργεί τριβές που στον αέρα δεν αναπτύσσονται, με αποτέλεσμα τα «οχήματα» του νερού δεν μην είναι σε θέση να κινηθούν τόσο γρήγορα όσο τα αεροσκάφη. Αλλά κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η Σοβιετική Ένωση ανέπτυξε μια τεχνολογία που «τυλίγει» ένα υποβρύχιο σε μια φυσαλίδα αέρα για να βοηθήσει στην πρόληψη της τριβής. Αλλά μέχρι τώρα, οι περιορισμοί (από τις συμφωνίες για τους εξοπλισμούς προφανώς) έχουν εμποδίσει αυτήν την τεχνολογία από το να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε άλλο εκτός από μη επανδρωμένα οχήματα όπως οι τορπίλες.

Κινέζοι επιστήμονες έχουν υπολογίσει έναν τρόπο παράκαμψης αυτών των περιορισμών, και αν η τεχνολογία δεν είναι ακόμα αρκετά έτοιμη για να προχωρήσει, είναι βέβαιο πως, κάποια στιγμή στο μέλλον, η εφαρμογή της θα μπορούσε να σημαίνει εξωφρενικά γρήγορα ταξίδια. Θα μπορούσε επίσης να σημαίνει καλά νέα για τους κολυμβητές, γιατί η ίδια τεχνολογία θα μπορούσε θεωρητικά να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει την έλξη από το μαγιό. Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι τα υποβρύχια βλήματα θα μπορούσαν να είναι εξωφρενικά γρήγορα, αλλάζοντας τους στρατιωτικούς συσχετισμούς…

πηγη

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ