Ιαπωνικό λανσάρισμα για το υβριδικό Nissan X-Trail


Στην Ιαπωνία κυκλοφόρησε η υβριδική εκδοχή του X-Trail με δίλιτρο βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα με συνδυαστική ισχύ στα  περίπου 188 άλογα…

 

Ιαπωνικό λανσάρισμα για το υβριδικό Nissan X-Trail  .

 

Η Nissan αποκτά την πρώτη της υβριδική εκδοχή στα SUV μέσω του X-Trail Hybrid, με παράλληλη διάταξη. Ουσιαστικά, ανάμεσα στον δίλιτρο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα (147 PS / 207 Νμ) και το αυτόματο κιβώτιο Xtronic, παρεμβάλλεται ένας ηλεκτροκινητήρας 30 kW (41 PS) με ροπή 160 Nm. Θεωρητικά, στα παράλληλης διάταξης συστήματα η μέγιστη ισχύς είναι η αθροιστική, όπως συμβαίνει και στους πρωτεργάτες αυτού του layout (την Honda).

 

Ιαπωνικό λανσάρισμα για το υβριδικό Nissan X-Trail

 

Αξίζει να σημειωθεί πως την μετάδοση αναλαμβάνει σύστημα IDCC (Intelligent Dual Clutch Control) με δύο συμπλέκτες, ώστε σε υψηλές ταχύτητες χαμηλού φορτίου να επιτρέπεται cruising μόνο με τον ηλεκτροκίνητρα (και να απομονώνεται εντελώς ο συμβατικός βενζίνης). Δείτε εδώ μία παρόμοια παραλλαγή του Honda Vezel Hybrid (του νέου HR-V για την Ευρώπη).

Κάτω από το χώρο αποσκευών υπάρχει συστοιχία μπαταριών λιθίου-ιόντων, ενώ η Nissan δηλώνει πως το υβριδικό X-Trail εκπέμπει 75% λιγότερο NOx και NMHC (οξείδια του αζώτου και μη μεθανιούχους υδρογονάνθρακες) με μέση κατανάλωση στα 4,8 lt/100 km (μετρήσεις βάσει κύκλου JC08). Αισθητικά το υβριδικό X-Trail διαθέτει Οι τιμές στην Ιαπωνία ξεκινούν  από 23.400 δολάρια, ενώ η εισαγωγή της εν λόγω έκδοσης στην Ευρώπη δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την σχετική δοκιμή του ντίζελ X-Trail.

 

Ιαπωνικό λανσάρισμα για το υβριδικό Nissan X-Trail

Πηγή: caroto.gr

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ