Η Ford μας γλυτώνει από πρόστιμο ταχύτητας!!!


Πρόκειται για ένα σύστημα που αναγνωρίζει τα όρια ταχύτητας και φροντίζει ούτως ώστε το αυτοκίνητο να συμμορφώνεται με αυτά…

 

Η Ford μας γλυτώνει από πρόστιμο ταχύτητας!!!

 

Η Ford το αποκαλεί ως έξυπνο περιοριστή ταχύτητας (Intelligent Speed Limiter) και εντάσσει το εν λόγω σύστημα στην ημιαυτόνομη οδήγηση. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα σύστημα αναγνώρισης των σημάτων κυκλοφορίας -συγκεκριμένα αυτών που αναφέρονται τα όρια ταχύτητας- που συνδυάζεται με το κλασικό σύστημα περιορισμού ταχύτητας. Από την στιγμή που ο οδηγός ενεργοποιήσει το σύστημα –από διακόπτες στο τιμόνι, το σύστημα λειτουργεί από τα περίπου 30 έως τα 190 km/h- το ραντάρ «διαβάζει» τα όρια κυκλοφορίας.

Η Ford μας γλυτώνει από πρόστιμο ταχύτητας!!!
Στην περίπτωση υπέρβασης των ορίων το σύστημα επιβραδύνει το αυτοκίνητο διακόπτοντας την τροφοδοσία καυσίμου (και όχι επεμβαίνοντας στα φρένα). Τώρα, στην περίπτωση που το αυτοκίνητο κινείται σε κατηφόρα «ρολάροντας», ο οδηγός ειδοποιείται ηχητικά για να πατήσει φρένο. Επίσης, στην περίπτωση που δεν υπάρχει σήμανση στους δρόμους, το σύστημα έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει τα όρια ταχύτητας μέσω του συστήματος πλοήγησης και το λογισμικό με τους αποθηκευμένους χάρτες. Η Ford μας γλυτώνει από πρόστιμο ταχύτητας!!!

 

 

Πηγή: caroto

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ