Απορρίφθηκε η V8 bi-turbo πρόταση της Ferrari


Η πρόσταση της Ferrari για το μέλλον των κινητήρων στην Formula 1 απορρίφθηκε και ενισχύεται το σενάριο της αυξημένης ισχύς έως τα 1.000 άλογα!

Απορρίφθηκε η V8 bi-turbo πρόταση της Ferrari

Πριν από μερικές μέρες είχαμε γράψειγια την συνάντηση που θα έκαναν στο Παρίσι οι ομάδες της F1 μεταξύ τους για να συζητήσουν την προοπτική αναβάθμισης των κινητήριων μονάδων προς όφελος του θεάματος και προς την μείωση του κατασκευαστικού κόστους. Τελικά, η πρόταση της Ferrari που ήθελε νέους V8 bi-turbo με λιγότερη υβριδική εμπλοκή απορρίφθηκε από τις Honda και Mercedes με μοναδικό υποστηρικτή την Renault.

Απορρίφθηκε η V8 bi-turbo πρόταση της Ferrari

Προς το παρόν το επικρατέστερο σενάριο είναι η αύξηση της ροής καυσίμου που θα επιφέρει αύξηση της ισχύος στα 1.000 άλογα, αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο θα ισχύσει από την μεθεπόμενη σεζόν. Βέβαια, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του φετινού πρωταθλήματος και αν το θέαμα δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών, ενδεχομένως η αύξηση ισχύος να υπάρξει από την F1 2016.

Από την άλλη, οι Red Bull και McLaren κατέθεσαν σχέδια για μονοθέσια με πιο επιθετικό στιλ. Ο Bernie Ecclestone το σκέπτεται, αλλά όλες οι ομάδες φοβούνται μπροστά στο κόστος εξέλιξης και για αυτό θέλουν όλες οι νέες αλλαγές να ισχύσουν από το 2017

Πηγή: caroto.gr

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ