3 Μικρομεσαία diesel


Όλοι λατρεύουν την χαμηλή κατανάλωση των diesel, ειδικά τώρα που η τιμή του πετρελαίου κίνησης είναι στα 1,1 ευρώ/λτ.

 

3 Μικρομεσαία diesel

 

3 Μικρομεσαία diesel

To Focus ξεχωρίζει με την οδηγοκεντρική του συμπεριφορά. Έχει αυξημένα όρια πρόσφυσης, όντας ταυτόχρονα άνετο στο δρόμο.

 

3 Μικρομεσαία diesel

Τα περιθώρια πρόσφυσης του Nissan Pulsar είναι υψηλά, χάρης και στα στάνταρ hi-tech συστήματος ενεργητικής ασφάλειας, αλλά η άνεση έχει την τιμητική της.

 

3 Μικρομεσαία diesel

Στο δρόμο, το Toyota Auris ξεχωρίζει για την πολύ καλή άνεση και ποιότητα κύλισης, διατηρώντας την ασφάλειά του σε κάθε περίπτωση.

Είναι μικρομεσαία και diesel, έχοντας τις καλύτερες επιδόσεις στην τυποποιημένη μέτρηση κατανάλωσης του auto Τρίτη για την ταχύτητα ταξιδιού στα 5,0 λτ./100 χλμ. Ποιο όμως είναι Best Buy;

 
Toyota Auris 1,4 D-4D
Στα γρήγορα
• Έχει 16.860 ευρώ
• Είναι 1,4 λτ. turbodiesel με 90 άλογα
• Καίει 3,8 λτ./100 χλμ.
• Δεν πληρώνει τέλη

Nissan Pulsar 1,5 dCi
Στα γρήγορα
• Έχει 17.290 ευρώ
• Είναι 1,5 λτ. turbodiesel με 110 άλογα
• Καίει 3,6 λτ./100 χλμ.
• Δεν πληρώνει τέλη
 

Ford Focus 1,5 TDCi 95 PS
Στα γρήγορα
• Έχει 16.89­7 ευρώ
• Είναι 1,5 λτ. turbodiesel με 95 άλογα
• Καίει 3,8 λτ./100 χλμ.
• Δεν πληρώνει τέλη

 
 
 

Όλοι λατρεύουν την χαμηλή κατανάλωση των diesel, ειδικά τώρα που η τιμή του πετρελαίου κίνησης είναι στα 1,1 ευρώ/λτ. Κανείς όμως δεν θέλει να «σέρνεται» για χάρη της απόλυτα χαμηλής κατανάλωσης. Τοauto Τρίτη καθιέρωσε και τυποποίησε την μέτρηση της ταχύτητας στην εθνική σε ένα λογικό και αποδεκτό όριο κατανάλωσης, όπως αυτό των 5,0 λτ./100 χλμ. Το ανανεωμένο και άρτι αφιχθέν Ford Focus 1,5 TDCiμε τους 95 ίππους, το Nissan Pulsar 1,5 dCi και το Toyota Auris 1,4 D-4D πετυχαίνουν τις υψηλότερες επιδόσεις στην κατηγορία τους, αφού με κατανάλωση 5,0 λτ. ταξιδεύουν με ταχύτητες από 137-138 χλμ./ώρα. 

Πώς το καταφέρνουν; Μα φυσικά, με τους εξελιγμένους πετρελαιοκινητήρες, την προσεγμένη αεροδυναμική, τα ελαφριά αμαξώματα, τα κιβώτια με μειωμένες τριβές και τη μακριά κλιμάκωση, αλλά και μια σειρά από άλλες παραμέτρους, όπως για παράδειγμα τα ελαστικά χαμηλή αντίστασης κύλισης. Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω, τα σύγχρονα μικρομεσαία μοντέλα που καταφέρνουν να κινούνται με οικονομία καυσίμου χωρίς η κατανάλωση να στερεί την χαρά της οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο…

Εμφάνιση: Tο καθένα έχει κάτι να πει
Κάθε άλλο παρά συμβατικά και συνηθισμένα δείχνουν τα μοντέλα της δοκιμής, όντας μοντέρνα και ξεχωριστά. Το Ford Focus με τα powerdomes στο καπό, τα LED φανάρια και τη χαρακτηριστική τραπεζοειδή μάσκα δείχνει επιβλητικό και συνάμα πολυτελές. Το Toyota Auris υιοθετεί τη φιλοσοφία under priority στο μπροστινό μέρος και είναι επίσης δυναμικό και αεροδυναμικό ενσωματώνοντας καθαρές γραμμές. Το Nissan Pulsar, που μετά από 8 χρόνια ξαναβάζει την ιαπωνική φίρμα στο κόλπο των μικρομεσαίων χάτσμπακ, είναι το πιο άτολμο σχεδιαστικά, χωρίς να του λείπουν όμως χαρακτηριστικές πινελιές, όπως η «V-Shaped» γρίλια της Nissan μπροστά.

 
 
     
 
 

Πηγή: www.autotriti.gr

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ